10 Nisan 2008 Perşembe

LAZANYA
MALZEMELER
1 kutu lazanya
500 gr kıyma
2 adet soğan
3-4 adet domates
2 adet havuç rendesi
3 diş sarmısak
tuz karabiber kırmızı biber
250 gr kaşar
kırmızı biber
1 su bardağı sıcaksu
BEŞAMEL SOS
4 çk yağ
4 çk un
3 su bardağı süt
tuz karabiber

MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI
soğanı havucu kavurup kıymayı ilave edin biraz
daha kavurup sarmısak ve domatesi tuzu
baharatları katıpbiraz işirin sonra 1 bardak sıcak suyu ilave edip 5 dakka kaynatıp ateşten alın
BEŞAMEL SOSUN HAZIRLANIŞI
yağı eritip unu ilave edin un sararınca sütü ilave edip hızlı hızlı karıştın tuz ve karabiberi ekleyip pişirin kaynamay başladıktan sonra bir iki dakka karıştırarak pişirip altını kapatın
YAPILIŞI
önce beşemal sostan borcama böküp tepsiye yayın sonra bir sıra lazanya dizin üstüne kıymalı harçtan koyun sonra rendelenmiş kaşar üstüne beşamel sosu döküp terar lazanya dizin sonra tekrar kıyma üstüne kaşar rendesi üstüne beşamel sos böyle aynı işlemi 4 kat olana kadar yapıp önceden ısıtılmış fırına verip 15-20 dakka pişirip servis yapın

AFİYET OLSUN