
ISPANAKLI KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
1kg ıspanak
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çaybardağı zeytinyağı
5 adet yufka
salça
karabiber
tuz
ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarıs
2 y k zeytinyağı
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI
ıspanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak suda haşlayınp süzgece alın sonra soğanları kavurup kıymayıda ilave ettikten sonra biraz daha kavurup salçayıda koyup bir iki kez karıştırıp ıspanakları elimizle suyunu sıkıp karışıma ilave edin tuzunu biberini ekledikten sonra altını kapatıp ılımaya bırakalım.
BÖREĞİN YAPILIŞI
yufkayı açıp iç malzemeden hertaratına yayıp kıvırıp tepsiye dizelim ikinci yufkayıda aynı şekilde yapıpdiğer yaptığımız yufkanın etrafından dolyalım bu işlem yufkalar bitene kadar devam edin böreği fırına vermeden önce üstüne yumurta sarısıyla zeytin yağını karıştırıp üstüne sürüp önceden ısıtılmış fırına verip 45 dakka pişirelim
AFİYET OLSUN