4 Aralık 2009 Cuma

KREMALI KADAYIF

KREMALI KADAYIF
MALZEMELER
400gr kadayıf
1su bardağı ceviz içi
2 y k tereyağ
1 su bardağı şeker
KREMASI İÇİN
1 kg süt
2 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Kadayıflar elimizle parçalayıp teflon bir tavada tereyağında kısık ateşte nar gibi kızarana kadar kavuralım.Yaklaşık( 25 dk ) kavrulduktan sonra 1 su bardağı şekeri ilave edip 10 dk daha kavurup cevizide ilave edip kenara alalım.
KREMASI
1 kg sütü tencereye döküp içine nişastayı ,unu, şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım sonra 1 paket vanilyayı ekleyelim 5 dk kaynatıp ateşten alalım
HAZIRLANMASI
Kavurduğumuz kadayıfı orta boy tepsiye yarısın döküp yayalım sonra hazırladığımız kremanın hepsini üzerine döküp kadayıfların üstünü kapatalım. geri kalan kadyıfıda kremanın üzerine ilave edip soğuyunca servis yapalım
AFİYET OLSUN