REVANİMALZEMELER4adetyumurta1çay bardağı yoğurt1subardağı irmik2subardağı un1 paketkabartmatozu1subardağından az sıvıyağüzeri içinhindistancevizişerbeti için4subardağı şeker4,5subardağı suyarım limansuyuYAPILIŞIöncelikle şerbeti verilen ölçülerde kaynatıp kıvamı gelince limonuda ekleyip 5 dk daha kaynatıp kenara alalım. yuvarlak bir kap alıp yumurtaları mikserle köpük oluncaya kadar çırpıp yoğurt ve yağıda ilave edip biraz daha çırpalım sonra irmiği ve unu ekleyip üzerine kabarmatozunuda ekleyip karıştıralım daha sonra pişireceğimiz fırın kabını yağlayıp tepsiye dökelim 175 drc li fırında kızarana kadar pişirelim.piştikten sonra 5 dk bekletip istediğiniz şekilde kesip şerbeti dökelim .şerbeti çekip soğuyunca üzerine hindistancevizi döküp servis yapalımAFİYET OLSUN
Yoğurtlu Salatalıklı Patates Salatası
6 ay önce