13 Nisan 2008 Pazar


KUYMAK
Merhaba arkadaşlar bugün pazar kahvaltısında kuymak yaptım ailecek çok seviyoruz hele çocuklar bayılıyo bana eşim öğretti ilk başlarda fena olmuyodu ama şimdi ustası olduk peyniri güzelse çok lezzetli oluyor benim eşim trabzonlu sizlere trabzonun yöresel yemeklerini ileriki günlerde tariflerini yazıcam
MALZEMELER
3 y k mısırunu
2 yk tereyağ
kuymaklık peynir(aho peyniri)
sıcaksu (ılıkla sıcak arası)
kaşarpeyniri
YAPILIŞI
tereyağını tavada eritip mısır ununu ekleyip 5 dakka kavuralım daha sonra peyniri koyup sıcak suyu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım suyu çekene kadar pişirelim (kenarları kızarıcak)
kaşar peynirinide ilave edipkaşar eriyince ateşten alalım
NOT
sıcak olarak yenmeli
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Adsız dedi ki...

peynir yayla peyniri olmalı okey

Adsız dedi ki...

çuhnali olmalıki lezzetli olsun

Unknown dedi ki...

burda kuymaklık peyniri genellikle aho peyniri veriyolar bende tarifimde öyle yazdım tabiki yayla peyniri kuymağım tadı çuhnasızda kuymak olmaz zaten sen ben biliyozda bende kenarları kızaracak yazdım zaten anlamadın heralde o çuhnası demek istedim