12 Aralık 2008 Cuma


BEŞAMELSOSLU KARNABAHAR
MALZEMELER
1 adet karanabahar
2 adet havuç
2 adet patates
2 yemek kaşığı salça
tuz karabiber
250gr kıyma
1çaybardağı mısırözüyağı
BEŞAMELSOSU İÇİN
3 yemek kaşığı un
2 yemekkaşığı tereyağı
3 subardağısüt
YAPILIŞI
karnabaharı yapraklarından temizleyip parçalayıp sıcaksuda 5 dk haşlıyoruz diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayıp mısırözüyağda pempeleşene kadar kavuruyoruz pempeleşince kıymayı ilave edip kavrulunca salçasını tuzunu karabiberi ilave edip 1 subardağı sıcaksu koyup 5 dk kaynatıp ateşten alıyoruz.iztediğimiz fırın kabını alıp karna baharları soyulmuş havuç ve patatesleri istediğimiz şekilde kesip yerleştiriyoruz üstüne kıymalı harcı döküyoruz sonra beşamelsosunuda döküp fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
BEŞAMELSOSUN HAZIRLANIŞI
2 yemekkeşığı tereyağını eritip unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurup sütünü azar azar ilave edip hızlı hızlı kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynayınca azmiktardatuz ve karabiberi ikave edip ateşten aliyoruz
AFİYET OLSUN

2 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

Baktıkça canı istiyor insanın ,elinize sağlık...

www.illedeyemek.com

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik canim , nefis görünüyor ...
kocaman sicacik sevgilerimle...