11 Eylül 2010 Cumartesi

ETLİ PATATES KAYIĞI
MALZEMELER
3adet büyük boy patates
4 adet sivri veya çarliston biber
2 adet domates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağından az fındık yağı ( benim tercihim)
karabiber , tuz,
patatesleri kızarmak için sıvı yağ
sıcaksu
YAPILIŞI
patatesleri ikiye bölüp içlerini oyalım ,kararmamaları için suda bekletelim.sonra patatesleri derin bir kızartma tenceresinde kızartıp kağıt havluya alalım , etleri yapışmaz tavada suyunu çektirip yağını ilave edip hafif kızardıktan sonra soğan ve biberleri ilave edip pembeleşince domates ve salçayı ,tuzunu ,karabiberini ilave edip sıcak suyu ekleyip pişirelim.etleri yumuşayınca kızarttığımız patateslerin işine yeterince koyup fırın tepsisine alıp 2 bardak salçalı su yapıp fırında pişirelim .AFİYET OLSUN

1 yorum:

disal dedi ki...

ramazanda böyle bir tarif yapmıştı kayınvalidem..nefis bişey olmuştu...

seninkide öyle aysultanım..ellerine sağlık canımm..