6 Nisan 2008 Pazar

Kete

KETE
2 kg yoğurt
1 kg un
2 yumurta
1 paket kabartmatozu
Tuz 125 gr
Margarin 125 gr
Tereyağı
YAPILIŞI : 1 kg unu bir kaba koyup ortasını açıp yumurta tuz yoğurdu kabarma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurup dinlenmeye bırakın 20 dk hamur dinlendikten portakal büyüklüğünde hamur alıp sonra oklavayla yufka açıp içince erittiğimiz yağı sürüp rula yapalım iki uçtan ters yönlere doğru döndürüp yuvarlak daire biçminde kıvıralım ve bir kenara bırakalım aynı işlemi hamur bitene kadar yapalım daha sonra hazırladığımız bezeleri tekrar 25 santim açıp teflon tavada pişirelim AFİYET OLSUN
NOT: Yağları aralarına sürmek için kullancaz.

5 yorum:

ozlemhan dedi ki...

Canım benim bu kete bana yabancı gelmiyor. ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur çünkü ben çok seviyorum

Unknown dedi ki...

canım tabii senle hemşeriyiz ya ondan ama senin tariflerinde varmı bilmiyorum farketmedim

Adsız dedi ki...

eline sağlık çok güzel olmuuuuşşş

Adsız dedi ki...

Aysun ben dayının kızı Mine )
Adresi Demet' ten aldım, kete tarifine baktım, ama bu istediğim ketenin tarifi değilmiş:( bide mayalanan fırında pişirilen ketenin tarifini yazsan:)
Öptüm

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.