5 Ekim 2008 Pazar

GÜL TATLISI
MALZEMELER
1subardağı irmik
3subardağı un
1paket margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemekkaşığı sirke
1 paket kabartmatozu
ŞERBETİ İÇİN
4 subardağı şeker
5 subardağı su
yarım limon suyu
üZERİ İÇİN
fındık veya ceviz
YAPILIŞI
margarini ,sıvıyağı, yumurtayı, yoğurdu ,sirkeyi bir kaba alıp tüm malzemeyi elimizle eziyoruz sonra irmiği,unu katıp üzerine kabartmatozunu serpip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz sonra üstüne bir bez örtüp 15 dk bekletiyoruz diğer yanda şerbetini kaynatıyoruz
dinlenen hamuru masanın üzerine alıp merdane ile 2mm açıp çaybardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz daha sonra 4 tane yuvarlak kestiğimiz hamuru alıp yarıları üste gelecek şekilde koyup rulo yapıyuruz sonra tam ortadan kesip kesilen yer tepsiye gelecek şekilde diziyoruz bu işlemi hamurlar bitene kadar tekrar ediyoruz sonra 175 drc fırında kızartıyoruz kızarınca üzerine şerbeti döküyoruz servise sunulduğu zaman üzerine fındık veya ceviz serpiyoruz
AFİYET OLSUN
not (pişen hamuru fırından çıkarıp 5 dk bekletip şerbeti üzerine öyle döküyorum)

Hiç yorum yok: