22 Şubat 2009 Pazar

5 çayına mükemmel birseçim biz 2 elti hergün çay içeriz yanında genellikle büskivi tarzı şeyler yeriz bugün değişiklik olsun diye paskalya çöreği yaptım sizlerlede paylaşmak istedim ilk defa yaptım ama güzel oldu umarım beğenirsiniz? PASKALYA ÇÖREĞİ
MALZEMELER
1su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülecek)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 subardağı toz şeker
maya (TOZ MAYA)
500 gr un
fındık
YAPILIŞI
Unu derince bir.kaba alıp toz mayayı ,mahlepi ekleyip karıştıralım daha sonra unun ortasın havuz yapıp
yumurtayı, şekeri,tuzu ,yağı ,sütü ekleyip. Kulak memesi kıvamında hamur yapıp yarımsaat bekletelim .Daha sonra hamurlardan biraz irice parçalar koparalım ( 3 tane ) Hamurları elimizle uzunlamasına rulo yapalım .Sonra bunları saç örgüsü şeklinde örüp üzerine yumurta sarı sürüp fındık serpip fırında pişirelim
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEK OLMUS ANNE 5 ÇAYINA COK İYİ GİDİYOR...

Adsız dedi ki...

pek severim paskalyayı..nefis görünüyor.ellerinize saglık.sevgiler.

Tuba dedi ki...

Keske butun eltiler sizin gibi olsa:). Paskalya da ye beni diyor. Ellerine saglik.