22 Şubat 2009 Pazar

DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER
500 gr kuzu gerdan
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım limonun suyu
1 yumurta
pulbiber
tereyağ
YAPILIŞI
Kuzu gerdanı yıkayıp tencerede suyu çekene kadar soteleyelim .Daha sonra 1,5 lt sıcaksu ilave edip etler yumuşayincaya kadar pişirelim.Pişen etleri bir tabağa alıp ufak ufak keselim (fındık büyüklüğünde ) tekrar kestiğimiz etleri et suyunun içine atalım Ayrı bir kapta terbiyesini yapalım. Yoğurdu ,unu ,yumurtayı mikserle çırpalım.Daha sonra terbiyesi kesilmesin diye etsuyundan biraz alıp içine yavaş yavaş ekleyelim .Sonra terbiyeyi tencereye ekleyelim yaklaşık 10dk kaynatıp pulbiberi tereyağında kızdırıp üzerine döküp servis yapalım
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: