30 Aralık 2014 Salı

MANTI

                MANTI
MALZEMELER:
750gr un
1 adet yumurta
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
50gr kıyma
1 adet soğan
karabiber
 tuz
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı yogurt , tereyağ,salça ,nane,pulbiber
YAILIŞI
Unu bir kaba alıp ortasına yumurta tuz ilave edip hamur yoğurup dimlenmeye bırakalım . diğer tarafta kıymayı bır kaba alıp soğanı rendeleyip tuz ve kara biberi ilave edip karıştıralım Hamuru 4 eşit parçaya bölüp Bir bezesini alıp oklavayla açalım .açtığımız hamuru 2 cm aralıklarla kesip içine kıymalı harçtan koyup kapatalım .Diğer tarafta büyük boy tencereye su koyup kaynatalım kaynayan suya tuz ve 1 kaşık zeytin yağı koyalım(zeytin yağı mantılar yapişmasın diye)pişen mantıları süzgeçli kepçeyle tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğur dökelim .yoğurdun üzerine tereyağlıyla hazırladığımız salçalı naneli bul biberli sostan döküp servis yapalım      
                                                                                          AFİYET OLSUN

1 yorum:

tatyemek dedi ki...

çok sevdiğim bir yemek