6 Nisan 2008 Pazar

Kete

KETE
2 kg yoğurt
1 kg un
2 yumurta
1 paket kabartmatozu
Tuz 125 gr
Margarin 125 gr
Tereyağı
YAPILIŞI : 1 kg unu bir kaba koyup ortasını açıp yumurta tuz yoğurdu kabarma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurup dinlenmeye bırakın 20 dk hamur dinlendikten portakal büyüklüğünde hamur alıp sonra oklavayla yufka açıp içince erittiğimiz yağı sürüp rula yapalım iki uçtan ters yönlere doğru döndürüp yuvarlak daire biçminde kıvıralım ve bir kenara bırakalım aynı işlemi hamur bitene kadar yapalım daha sonra hazırladığımız bezeleri tekrar 25 santim açıp teflon tavada pişirelim AFİYET OLSUN
NOT: Yağları aralarına sürmek için kullancaz.