12 Aralık 2008 Cuma

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1 senedir bloğumla başbaşayım arkadaşım özlem başkalrıylada paylaş dedi bende açıkcası istiyordum ama yapamıyodum yine arkadaşım özlemin sayesinde yapabildim ona teşekkürler ben 34 yaşında 2 erkek çocuk annesiyim işim evhanımlığı yanında serbest girişimiyim yani amway işi ile uğraşıyorum artık kendimede vakit ayırmam gerektiğini düşündüm ve bu 2 işe başladım umarım nice arkadaşlıklarla bilgilerimizi paylaşırız teşekkürler

BEŞAMELSOSLU KARNABAHAR
MALZEMELER
1 adet karanabahar
2 adet havuç
2 adet patates
2 yemek kaşığı salça
tuz karabiber
250gr kıyma
1çaybardağı mısırözüyağı
BEŞAMELSOSU İÇİN
3 yemek kaşığı un
2 yemekkaşığı tereyağı
3 subardağısüt
YAPILIŞI
karnabaharı yapraklarından temizleyip parçalayıp sıcaksuda 5 dk haşlıyoruz diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayıp mısırözüyağda pempeleşene kadar kavuruyoruz pempeleşince kıymayı ilave edip kavrulunca salçasını tuzunu karabiberi ilave edip 1 subardağı sıcaksu koyup 5 dk kaynatıp ateşten alıyoruz.iztediğimiz fırın kabını alıp karna baharları soyulmuş havuç ve patatesleri istediğimiz şekilde kesip yerleştiriyoruz üstüne kıymalı harcı döküyoruz sonra beşamelsosunuda döküp fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
BEŞAMELSOSUN HAZIRLANIŞI
2 yemekkeşığı tereyağını eritip unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurup sütünü azar azar ilave edip hızlı hızlı kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynayınca azmiktardatuz ve karabiberi ikave edip ateşten aliyoruz
AFİYET OLSUN