8 Kasım 2008 Cumartesi


REVANİ
MALZEMELER
4adetyumurta
1çay bardağı yoğurt
1subardağı irmik
2subardağı un
1 paketkabartmatozu
1subardağından az sıvıyağ
üzeri için
hindistancevizi
şerbeti için
4subardağı şeker
4,5subardağı su
yarım limansuyu
YAPILIŞI
öncelikle şerbeti verilen ölçülerde kaynatıp kıvamı gelince limonuda ekleyip 5 dk daha kaynatıp kenara alalım. yuvarlak bir kap alıp yumurtaları mikserle köpük oluncaya kadar çırpıp yoğurt ve yağıda ilave edip biraz daha çırpalım sonra irmiği ve unu ekleyip üzerine kabarmatozunuda ekleyip karıştıralım daha sonra pişireceğimiz fırın kabını yağlayıp tepsiye dökelim 175 drc li fırında kızarana kadar pişirelim.piştikten sonra 5 dk bekletip istediğiniz şekilde kesip şerbeti dökelim .şerbeti çekip soğuyunca üzerine hindistancevizi döküp servis yapalım
AFİYET OLSUN