19 Kasım 2008 Çarşamba


GÜL BÖREĞi
akşama yemeğim yoktu ne yapsam diye düşünürken aklıma geldi eşimde kahvaltıyı sever yanınada bir çay yaparım dedim hemen işe koyuldum .akşamada eşimin yiğeni geldi hepbirlikte yedik süper olmuştu sizinlede paylaşayım istedim aslında haşlanmış patatesle yapılıyodu ben pratik olarak rendeyelerek yaptım umarım sizde beğenirsiniz
MALZEMELER
4adet yufka
3 adet patates
karabiber
tuz
1 su bardağından az sıvıyağyağ
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpalım daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpalım . patateslerin kabuklarını soyup rendeyelim rendelenmiş patatesleri tavada az sıvı yağla soteyelip kara biberi tuz ekleyip kenera alalım 4adet yfkadan 1 tanesini alıp hazırladığımız yumurtalı harçla fırça yardımıyla her tarafına sürelim sürdükten sonra yufkayı artı biçiminde kesip patatesli içten üst kısnına 1 parmak kalınlığında koyup rulo saralım (sıgara böreği gibi) sonra kıvırıp yuvarlayalım bu işlemi yufkalar bitene kadar yapalım hazırladığımız gül şeklindeki börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üstlerine içine sürdüğümüz yumurtalı harçtan sürüp çörek otuta serpip fırında pişirip servis yapalım bende çörekotu kalmamıştı susum serptim NOT;patatesler kararmasın diye tavada soteledim AFİYET OLSUN