3 Aralık 2014 Çarşamba

GONDOL KÖFTE

GONDOL KÖFTE


KÖFTE İÇİN MALZEMELER
1kg kıyma
1 baş kurusoğan
maydanoz
1 adet yumurta
3 dilim ekmek içi
karabiber
pulbiber
tuz
İÇ MALZEMELERİ
2 adet papates
2 adethavuç
1su bardağı bezelye
1 adet kurusoğan
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet domates(üzerine)
YAPILIŞI
Kıymayı geniş bir kaba alıp içine bayat ekmek içini uvalayın sonra soğanı soyuprendenin ince tarafıyla rendeleyin sonra maydanazo ince ince kıyıp biberlerini ,tuzu ,yumurtayı ekleyip yoğurun sonra yarım saat dinlenmeye bırakın .Diğer taraftan havuç ve patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın( beyelye büyüklüğünde) Ortaboy tencerede soğanı soyup küp küp doğrayıp mısırözü yağında soteleyin soğanlar pembeleşince içine 1 tatlı kaşığı salça ilave edip karıştırın daha sonra patates ,havuç, ve bezelyeyi ilave edip bir iki kez kavurun sonra üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ,karabiberini ekip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Köfteleri elma büyüklüğün parçalara ayırıp gondol şekli verip 180 drc fırında 30 dk kızartın
Daha sonra başka bir tepsiye kızaran köfteleri dizip içine sebzeleri koyup üzerine domatesi dizip 1,5 su bardağı salcalı tuzlu su yapıp tepsiye döküp 180 derecelik fırında pişirin...