15 Nisan 2008 Salı


ISPANAKLI KIYMALI BÖREK

MALZEMELER

1kg ıspanak

250 gr kıyma

2 adet orta boy soğan

1 çaybardağı zeytinyağı

5 adet yufka

salça

karabiber

tuz

ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN

1 yumurta sarıs

2 y k zeytinyağı

İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI

ıspanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak suda haşlayınp süzgece alın sonra soğanları kavurup kıymayıda ilave ettikten sonra biraz daha kavurup salçayıda koyup bir iki kez karıştırıp ıspanakları elimizle suyunu sıkıp karışıma ilave edin tuzunu biberini ekledikten sonra altını kapatıp ılımaya bırakalım.

BÖREĞİN YAPILIŞI

yufkayı açıp iç malzemeden hertaratına yayıp kıvırıp tepsiye dizelim ikinci yufkayıda aynı şekilde yapıpdiğer yaptığımız yufkanın etrafından dolyalım bu işlem yufkalar bitene kadar devam edin böreği fırına vermeden önce üstüne yumurta sarısıyla zeytin yağını karıştırıp üstüne sürüp önceden ısıtılmış fırına verip 45 dakka pişirelim

AFİYET OLSUN